Cabinet de chirurgie orală și maxilo-facială   |   Dr. Shveys Mirela

Reconstrucții Osoase
cu Grefă Autogenă/Alogenă

SERVICII DE RECONSTRUCȚIE OSOASĂ DE ÎNALTĂ CALITATE
DESPRE RECONSTRUCȚII OSOASE CU GREFĂ AUTOGENA/ALOGENA (sinus lift intern și extern, bloc osos)

Dinți frumoși și sănătoși cu ajutorul reconstrucțiilor osoase

Când pierzi unul sau mai mulți dinți, zona maxilarului este lăsată cu un gol. Iar dacă nu mai există stimulare de la rădăcina dintelui, aceasta ar putea duce la pierderea definitivă a oaselor. Însă, medicina revoluționară prezintă o metodă care îți oferă șansa unui zâmbet plin de încredere: reconstrucția osoasă.

Reconstrucția osoasă este o procedură chirurgicală care se efectuează pentru a restabili lipsa de os în maxilar. Pentru această procedură se folosesc grefe autogene/alogene care oferă suport stabil ca, ulterior, să se efectueze inserarea de implanturi dentare.

 

RECONSTRUCȚII OSOASE CU GREFĂ AUTOGENA/ALOGENA (sinus lift intern și extern, bloc osos)

Ce presupune această procedură?

Reconstrucția osoasă cu grefă autogenă folosește osul pacientului care este recoltat din altă parte a corpului. De regulă, punctele comune de prelevare pentru această grefă includ secțiunea iliacă a pelvisului, bărbie și regiunea posterioară din zona molarilor. Dacă sunt necesare cantități mari de os se utilizează, de obicei, șoldul sau tibia. Pe de altă parte, grefa alogenă este reprezentată de oasele sintetice făcute în laborator sau de os uman extras de la alți donatori (bancă cu oase).

Procedura de sinus lift este o intervenție chirurgicală în care se adaugă os maxilarului superior, în zona molarilor și premolarilor. Pentru a face loc osului, membrana sinusală trebuie deplasată în sus sau ridicată (lift). Acesta este de două tipuri: intern și extern.

 

RECONSTRUCȚII OSOASE CU GREFĂ AUTOGENA/ALOGENA (sinus lift intern și extern, bloc osos)

Ce presupune această procedură?

Sinus lift intern – această intervenție are loc în cazurile în care sinusul nu este foarte coborât. Medicul ridică membrana sinusală până la nivelul în care să-i permită inserarea implantului.

 Sinus lift extern – se efectuează atunci când sinusul este foarte mare, iar osul de la nivelul acestuia este foarte puțin. Această intervenție presupune crearea unei ,,ferestre” în os, prin intermediul căreia medicul împinge membrana sinusală. Ulterior, se face adiție de os și se poziționează membrana resorbabilă. În acest caz, implanturile se pot insera în aceeași ședință sau se poate aștepta 3-4 luni de la adiționarea osului.

DE CE SĂ APELEZI LA NOI?

Avantaje

Reconstrucția osoasă cu grefă autogenă

 • Nu există niciun risc de transmitere a unei boli, întrucât osul provine de la pacient.
 • Nu există riscul ca grefa osoasă să fie respinsă de organism.
 • Încurajează noua creștere a oaselor.

Reconstrucția cu grefă alogenă

 • Doar o singură procedură trebuie efectuată deoarece nu se recoltează osul de la pacient.
 • Este încurajată creșterea naturală a oaselor.
CUM LUCRĂM?

Procedură

Există o serie de tehnici și materiale disponibile pentru efectuarea reconstrucției osoase. Medicul chirurg Mirela Shveys te va consilia și ajuta să găsești cea mai potrivită metodă pentru problemele tale. Tratamentul este personalizat pentru a corespunde fiecărui caz în parte.

Apelează cu încredere la serviciile noastre.

Sună-ne chiar acum pentru a programa o consultație la unul dintre cabinetele noastre.

CÂND AI NEVOIE DE RECONSTRUCȚIE OSOASĂ?

Indicații

 • După orice extracție dentară;
 • În intervențiile chirurgicale, în cadrul cărora au fost extrase pungi parodontale, chisturi etc.;
 • Pentru corectarea defectelor osoase;
 • În intervențiile de sinus lifting;
 • În bolile parodontale, pentru a imobiliza dinții;
 • Când nu există suficient os pentru implant;

Prognostic

În urma procedurii de reconstrucție osoasă se realizează inserarea de implanturi dentare care au o rată de succes de până la 98% și o rezistență între 20-30 de ani.

Complicații

Această procedură nu este recomandată persoanelor cu afecțiuni cardiace grave, boli metabolice, afecțiuni psihice sau persoanelor care urmează tratament cu citostatice și radioterapie.

SERVICII PROFESIONALE DE RECONSTRUCȚIE OSOASĂ

Alte tratamente

Cabinetul nostru vă pune la dispoziție următoarele servicii de reconstrucție osoasă:

Reconstrucții osoase cu segmentalizări de maxilar

Odată cu trecerea anilor apar diverși factori de risc, precum inflamarea gingiei care conduce la diminuarea substanței osoase din maxilar. În acest fel, osul maxilar se retrage, rădăcina dinților devine tot mai instabilă fapt care duce la căderea acestora. Pentru ca osul maxilar să fie în continuare stabil este necesar să fie supus presiunii ce are loc asupra rădăcinii dinților. Atunci când aceștia lipsesc, presiunea nu are loc iar osul se retrage. Specialiștii noștri realizează reconstrucții osoase la nivelul maxilarului prin cele mai bune metode și cu o tehnologie avansată.

 

Detalii