Cabinet de chirurgie orală și maxilo-facială   |   Dr. Shveys Mirela

Chirurgia Anomaliilor Faciale

SERVICII STOMATOLOGICE
Ce înseamnă?

Chirurgia Anomaliilor Faciale

Anomaliile din zona maxilo-facială se referă la tulburările de creștere osoasă, respectiv excesele sau deficit ale oaselor maxilare. Aceste tulburări conduc adesea către modificări estetice semnificative, precum și la diminuări ale funcțiilor fiziologice(respirat, mâncat).

Chirurgia anomaliilor faciale îmbunătățește zâmbetul și aspectul pacientului și, totodată, și capacitatea de a vorbi, a mesteca sau a respira. În plus, ameliorează durerile faciale, a cefaleei și a tulburărilor de somn.

Ce oferim?

Servicii de chirurgie a anomaliilor faciale

Cele mai frecvente tehnici chirurgicale utilizate în prezent pentru corectarea anomaliilor dento-faciale sunt:

REPOZIȚIONAREA MAXILARELOR ÎN CADRUL ANOMALIILOR DE DEZVOLTARE

Atunci când oasele maxilare nu se întâlnesc corect, producând o ocluzie defectuoasă, este nevoie de chirurgie ortognatică. Chirurgia ortognatică repoziționează oasele feței într-un optim echilibru și îmbunătățește fizionomia. Scopul chirurgiei ortognatice este de a corecta structura facială, reconstruind o ocluzie corectă și dând o funcționalitate optimă dinților.

ÎNCHIDEREA DESPICĂTURII ALVEOLARE CU GREFĂ DE OS ȘI LAMBOURI MUCOZALE

Despicăturile labio-palatine sau labio-maxilo-palatine sunt cel mai frecvent tip de malformație cranio-faciala întâlnit în practică și printre cele mai frecvente anomalii congenitale. Pentru realizarea corecțiilor despicăturilor de buză, în cazurile mai severe, sunt necesare reviziile la nivel muscular și reconstrucția zonelor afectate fie cu lambouri mucosale, fie cu grefă de os.

 

CORTICOTOMIA MAXILARELOR ÎN SCOP ORTODONTIC

Această procedură permite accelerarea tratamentului ortodontic prin realizarea unor incizii fine la nivelul osului, liniar și/sau punctiform, între și deasupra rădăcinilor dinților ce urmează a fi deplasați. Scopul intervenției chirurgicale este de a declanșa un proces de demineralizare (osteopenie) tranzitorie permițând o mișcare ortodontica până la de 4 ori mai rapidă a dinților comparativ cu cea din cursul tratamentul convențional.

ANCORAJ SCHELETAL ÎN SCOP ORTODONTIC (plăcuțe, șuruburi)

În comparaţie cu celalalte implanturi dentare, miniimplanturile sunt relativ mici, ceea ce le permite să fi e plasate între rădăcinile dentare sau în zone variate ale maxilarelor, pentru a servi drept ancoraj scheletal pentru mişcările ortodontice dentare. Utilizarea miniimplanturilor pentru ancoraj scheletal ortodontic poate constitui o alternativă mai predictibilă, mai exactă şi fără a necesita complianţa pacienţilor în comparaţie cu variantele clasice de ancoraj.

CONTACTEAZĂ-NE PENTRU PROGRAMARE

Îți oferim sănătatea orală pe care o meriți.

Experiența în domeniu și aparatura modernă sunt garanția pentru fiecare tratament pe care îl realizăm.

DE CE SĂ APELEZI LA SERVICIILE NOASTRE

Avantaje ale procedurii

  • Redarea poziţiei normale a articulaţiei temporo-mandibulare;
  • Aspectul tridimensional al arcadelor dentare şi viscerocraniului;
  • Realizarea ocluziei echilibrate şi funcţionale;
  • Motivaţia pacientului;
  • Asigurarea permeabilităţii căilor aeriene superioare.
  • Asigurarea simetriei şi esteticii faciale;
EȘTI MEDIC?

Află cum putem colabora.